Coaching hooggevoelige kinderen

Veel kinderen zijn hooggevoelig, hoogsensitief oftewel HSP. Het zijn kinderen die een hoge mate van gevoeligheid tentoon spreiden. Vaak zijn ze heel creatief en kunnen ze levendige verhalen vertellen, maar soms trekt het kind zich terug, raakt het overprikkeld. Kan het maar moeizaam z’n plekje vinden in de maatschappij/school/klas. Elk kind ontwikkelt zich anders, dus een specifiek beeld valt niet te schetsen. Maar overeenkomsten zijn er zeker. Vaak hebben deze kinderen een vorm van ADHD, ADD, hoogbegaafdheid of autisme. Ook dyslexie komt vaak voor. Wat vooral opvalt, is dat gevoelige kinderen anders lijken te zijn dan andere kinderen. Ze beschikken over een wijsheid en een heldere blik, die je als ouder of leerkracht soms versteld kunnen doen staan.

Helaas zijn er ook keerpunten aan dit verhaal. Deze kinderen kunnen zich moeilijk staande houden op een school, in het huidige schoolsysteem. Ze komen overprikkeld thuis, hebben een vol hoofd, kunnen niet slapen. Dit komt omdat deze kinderen een heel open systeem hebben en erg gevoelig zijn voor de energieën van andere mensen

Ook kunnen ze energieën oppikken in gebouwen, ruimtes waar bijvoorbeeld kort daarvoor een ruzie heeft plaatsgevonden.

Dit uit zich dan thuis vaak in een verdrietig kind, een boos kind en/of een kind dat daardoor niet kan slapen en elke avond een aantal keren uit bed komt

Voor veel ouders is het ontzettend lastig om de vinger precies op de zere plek te leggen. Ze snappen niet goed wat er met aan het kind aan de hand is en hebben al van alles geprobeerd. Voor deze kinderen is het erg van belang dat ze worden gerustgesteld in wat ze voelen. Dat het klopt wat ze voelen. Dat ze niet gek zijn.

Door mijn eigen ervaring met 3 hooggevoelige kinderen kan ik een kind begeleiden in dit proces. Ik kan hem of haar helpen zich beter af te sluiten. Tevens kan ik de ouders allerlei tips geven hoe ze het kind in deze situatie het beste kunnen helpen. Ook kan ik uitleg geven waarom een kind bepaald gedrag vertoont.

Wil je een keer jouw verhaal kwijt?

Neem contact op voor een stuk inspiratie, een luisterend oor of een concrete afspraak!

Bekijk ook

Spiegelen

Kinderen spiegelen door gedrag, dromen, spel en zelfs ziekte de innerlijke wereld van hun ouders. Zij laten op die manier zien wat er diep van binnen bij ons speelt.

Energetische Therapie

Als Energetisch Therapeut geef ik sessies op het gebied van innerlijk kind, familieopstellingen, vorige levens en traumaverwerking. Dit werk sluit prachtig aan op mijn werk als kindertolk.

Blog

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief