Spiegelen

Kinderen spiegelen door gedrag, dromen, spel en zelfs ziekte de innerlijke wereld van hun ouders. Zij laten op die manier zien wat er diep van binnen bij ons speelt. Boosheid, verdriet, onrust. Kinderen zijn zo onbevangen en hebben de gave om door maskers en muren heen te prikken.

Zij voelen de diepgewortelde overtuigingen/patronen waarvan jij niet eens vermoedt dat zij je hinderen. En toch werkt het zo. Juist als je kind de vinger op de pijnlijke plek legt, raakt je dat enorm! Het zijn de dingen die jij als ouder je niet bewust bent. Je zogenaamde blinde vlek.

Wij zijn met een zielsdraad verbonden met onze kinderen. Wij voelen bij ons kind wat we niet voelen bij een buurkind. Kinderen voelen bij hun ouders wat ze niet voelen bij de buurman/buurvrouw. Wij willen onze kinderen gelukkig zien en onze kinderen willen ons gelukkig zien.

Kinderen zijn zich niet bewust van het feit dat ze spiegelen. Ze zijn zo verbonden met hun ouders dat ze haast automatisch onbewuste processen laten zien door gedrag, spel, dromen en zelfs door ziekte. Ze hebben er dus ook geen ‘last’ van.
awake-mid

De oplossing

De pijn die je in jouw kind waarneemt, is jouw eigen pijn. Als je je echt wilt kunnen richten op wat er werkelijk in je kind omgaat en effectiever hulp wilt kunnen bieden, ga dan eerst met jezelf aan de slag.

Begin bij jezelf voordat je met je kind van de ene hulpverlener naar de andere gaat. Ontdek de blokkades die jou belemmeren bij de opvoeding van je kinderen. Maak een onderscheid tussen wat je kind spiegelt in jou en wat van hem/haar zelf is. Je groeit als mens en gaat anders kijken naar jezelf, de wereld en je kind. Je gaat iets anders voorleven. En dat werkt direct door op het gedrag van je kind. Een groter cadeau kan je jezelf en je kind niet geven! Veel gedragingen bij kinderen verdwijnen als ouders aan zichzelf gaan werken. Kinderen laten dat direct zien in hun gedrag.

Als kindertolk kan ik je helpen het gedrag, de klachten van je kind te vertalen naar het leven van jou als ouder. Ik geef je inzichten in je blinde vlekken. Met als resultaat dat het met jou en met je kind beter gaat. Het mooie van deze werkwijze is dat je kinderen volledig onbelast blijven, want die kinderen ‘moeten’ al zoveel in deze samenleving!

Kindertolksessie

Een kindertolksessie is een traject waarbij ik je inzichten geef ik het gedrag van je kind, waar ligt de kern van het probleem. Samen gaan we onderzoeken waar het gedrag vandaan komt, hoe je ermee om kunt gaan. Wat kun jij als ouder eraan veranderen, zodat zowel jij als het kind er beter van wordt! Met als resultaat dat het (probleem)gedrag van je kind een stuk minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. Dit is een meer uitgebreid coachingstraject.

Een kindertolksessie bestaat uit 3 sessies:
Intake

Een intakegesprek duurt tussen de 60-90 min

Teruggeven van de boodschap

Het teruggeven van de boodschap duurt 90 min

Evaluatie

Een evaluatie duurt 45 min

Procesbegeleiding

Nadat we samen de vertaling hebben besproken en doorvoeld kan het zo zijn dat je daarna toch nog behoefte hebt aan extra begeleiding.

Want hoe ga je nu verder? Je weet waar de kern van het ‘probleem’ zit, je voelt dat er nog ergens blokkades zitten. Maar hoe ga je dat aanpakken?

Indien je nog meer behoefte hebt aan meer verdieping, ondersteuning en begeleiding dan gaan we samen onderzoeken waar jouw behoefte ligt en waar ik kan bijdragen in jouw proces.

familieopstelling poppetjes

Bekijk ook

Coaching

“Veel kinderen zijn hooggevoelig en zijn daardoor anders dan andere kinderen. In deze maatschappij met veel prikkels kunnen ze
zich moeilijk staande houden.”

Energetische Therapie

Als Energetisch Therapeut geef ik sessies op het gebied van innerlijk kind, familieopstellingen, vorige levens en traumaverwerking. Dit werk sluit prachtig aan op mijn werk als kindertolk.

Blog

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief