23 mrt 2022,
Door Christel

Delen via

Relatievertaling

Een relatievertaling is een vertaling die gaat over de relatie tussen twee mensen. Elke relatie kan hiermee worden bedoeld. Dus getrouwd, samenwonend, vriendschap enz. Ook in relaties kun je elkaar spiegelen. Als je moeilijkheden ervaart in een relatie en het raakt je dan is het ook van jou. Dat geldt in de relatie met je kind maar ook in de relatie die je met een ander hebt.

Vanuit het kindertolken komen we ook bij relaties terecht. Waarom?

Omdat kinderen ook reageren op de onderlinge relatie van hun ouders.

En omdat een partner ook een spiegel is!

Dus in het geval van relatieproblemen is een relatievertaling een hele mooie tool om inzicht te  krijgen in je eigen blinde vlekken, maar ook in je groeikansen!

Dus in welk thema of thema’s voed je elkaar, maar ook waar kun je van elkaar leren?

Door een vertaling te maken, komt er inzicht in waar nog wat geheeld mag worden. Dit resulteert vaak in een betere onderlinge communicatie en dan kan de liefde weer stromen en gevoeld worden of kan een relatie in respect voor elkaar worden afgesloten.

Een relatievertaling kan zeker ook op zichzelf staan, dus los van het kindertolken. Dus als er geen kinderen in het spel zijn, maar je toch graag meer inzicht wilt in je relatie, dan is dit ook een hele fijne tool.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je een keer jouw verhaal kwijt?

Neem contact op voor een stuk inspiratie, een luisterend oor of een concrete afspraak!