04 nov 2021,
Door Christel

Delen via

Wie is je beste vriend?

Lieve allemaal,

Tijden van verandering
Hoe gaat het met jullie in deze tijden? Deze tijden van chaos, verwarring, separatie, onrust……..maar ook van verbinding, liefde en eenheid. De ene dag voel je het één en de volgende dag meer het ander. Een tijd van introspectie. Het voelt ook als een eenzame tijd, een tijd waarin alles wat jou triggert ook echt alleen van jou is en wat je dus ook zelf alleen kunt aangaan en helen (en niet meer door het in de buitenwereld te zoeken).

Ieder mens voelt in deze tijd zijn eigen triggers, wat zit er nog in jou wat gezien wil worden? Echt niet altijd fijn en makkelijk…

In mijn eigen bubbel
Ook een tijd waarin je graag even in je eigen bubbel wilt duiken en wilt blijven, je eigen zelfgeweven cocon waar je niemand anders in uitnodigt. Omdat je even met jezelf wilt zijn. Omdat de buitenwereld op dit moment al genoeg prikkels met zich meebrengt. Zo voelt het ook voor mij. 

Wie is je beste vriend?
Ik merk dat ik steeds meer voel hoe belangrijk het is dat je je eigen beste vriend bent! Ik las laatst het volgende stukje wat zo herkenbaar is:

Niets in de wereld kan jou echt gelukkig maken, alleen jijzelf. Niet je partner of je kinderen, niet je werk of je hobby’s, niet de nieuwste iPhone. Dat komt omdat we pas écht kunnen genieten van andere mensen en dingen in ons leven als we onszelf accepteren. Als we onze eigen beste vriend zijn. En dat is niet zomaar zelfhulpboek-praat. Dat is van levensbelang.

De langste, meest intense relatie die je hebt, is die met jezelf. En daar mag je best wat tijd en energie in steken. Het gaat niet iedereen makkelijk af, een vriendschap sluiten met zichzelf. Doordat je ouders je niet altijd hebben gegeven wat je nodig had of door moeilijke levenservaringen kunnen we last hebben van zelftwijfel en -kritiek, gevoelens van schaamte en schuld. Dit verander je niet zomaar. Die zelfkritiek en -twijfel denken namelijk dat ze je beschermen, je veilig houden. Want stel je voor dat je je gewoon goed voelt met jezelf, dan zou je je zomaar vrij en onbezonnen kunnen gaan gedragen! Je zou nog eens gelukkig worden, om vervolgens keíhard op je bek te gaan… brrrr…

Herkenbaar?                                                                                   
Onze kinderen laten ons zien waar we onszelf nog niet accepteren, waar we onszelf nog afwijzen. Durf je al in die spiegel te kijken? Van wie is dat stemmetje in je dat zegt dat je niet goed genoeg bent, dat je nog meer je best moet doen…. 
Wil je inzichten? Neem contact met me op! Misschien wil je een keer een gratis intakegesprek… Je vindt de button op mijn vernieuwde website! 

Ik heb namelijk mijn website www.awakecoaching.nl.  opgefrist... nieuwe kleuren, nieuwe foto’s, teksten aangepast… Alles is altijd in beweging. Kom jij ook in beweging? 

Zodat je over een tijdje tegen jeZELF kunt zeggen: “Mijn God wat houd ik van mij!!♥
 

Veel liefs voor jullie!
Christel                             

PS: zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je een keer jouw verhaal kwijt?

Neem contact op voor een stuk inspiratie, een luisterend oor of een concrete afspraak!