06 jul 2021,
Door Christel

Delen via

Je hebt altijd een keuze!

Als je dat leest, voel je dan de vrijheid die dat met zich meebrengt?

Weet je wel hoe groot het veld is waar de vrijheid ligt? Je hebt altijd een keuze. Ben je je hele leven linksaf gegaan dan kun je nog steeds linksaf gaan. Maar wist je wel dat er rechtsaf ook heel veel kansen en mogelijkheden liggen? Als je het durft om eens een keer rechtsaf te slaan…. Een veld aan mogelijkheden…. Je hebt zelf de keuze.

Als je WEET dat je jezelf ergens blokkeert, dat er een stemmetje in je hoofd zit die je vertelt iets niet te doen. Iets wat je vanuit een impuls (de impuls van je hart) graag wilt…… dan is dat het stemmetje waar je waarschijnlijk altijd naar luistert. Een stem uit het verleden, misschien wel de stem van je vader of moeder die je wilde behoeden. Die dat destijds vanuit hun beste bedoelingen zeiden…. Maar waardoor je niet groeit, waardoor je blijft zitten waar je zit, waardoor je in hetzelfde cirkeltje blijft ronddraaien. WEET dan dat je altijd een keuze hebt. Je kunt ook een keer rechtsaf slaan, met de kans dat je faalt, dat het niet lukt…. Maar dan heb je het wel geprobeerd en heb je geproefd aan het veld van mogelijkheden en kansen. En wat als het WEL lukt! Wauw! In beide gevallen heb je de vicieuze cirkel waar je in zat doorbroken. Je hebt de deur opengezet voor nieuwe mogelijkheden. Dan mag je ongelooflijk trots zijn op jezelf. Want dan heb je je hart gevolgd en heb je het stemmetje in je hoofd even genegeerd.

Een ding wat kinderen met ADHD ons spiegelen is dat we meer de impulsen vanuit ons hart mogen volgen. Kinderen met ADHD denken niet na, die doen gewoon, die zijn vaak impulsief. Daarmee laten ze ons, de volwassenen, zien dat wij ook meer de impulsen vanuit ons hart mogen volgen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je een keer jouw verhaal kwijt?

Neem contact op voor een stuk inspiratie, een luisterend oor of een concrete afspraak!